lørdag 23. januar 2010

T-skjorten som fikk nytt liv...

Knekten har vært veldig glad i SvampeBob lenge og hadde en kjempefin og knall gul T-skjorte. Etter 2 års lang og tro tjeneste var den ganske så sliten. Trykket var fortsatt inntakt så da måtte den få leve videre. Plutselig en dag kom idéen som et lys. Bob måtte bli en lue, det var blitt kaldere nå og ungene manglet luer. Om jeg hadde jo tilfeldigvis et mønster fra Onion. SvampeBob fikk derfor leve videre som en lue til en ivring 5-åring. =D

Før-bilder av T-skjorten mens den fortsatt var ung og full av liv.
Her gjenoppstått som lue, noe blekere, men fattet.

Innsiden er en matchende turkisblå tykk jersey.

Fikk også sydd lue av enda en T-skjorte. Det gjenstår bare å finne ut hvor Knekten har gjort av den nå da..

Redesignprosjekt

Bilde av to plagg som nesten aldri blir brukt. Jeg har derfor begynt å sy litt på dem for å se om det kan bli noe fint som jeg faktisk kan bruke....resultatet vil komme senere. ;)


Kostymer til julekonsert

Barnehagen hadde også i år en flott julekonsert og tema i år var "Jul i gamledager". Kleskoden var derfor klær fra Norge på 50-tallet. Siden det ikke finnes så mye av dette i butikkene nå måtte symaskinen frem. Mønster på skjørtet er eget. Skjorten er en omsydd skjorte med lange ermer fra nittitallet (slik med stooor firkantet krage). Med korte hvite sokker og musefletter ble prinsessen SÅ fin.


Som sagt, så er det ikke enkelt å finne noe passende i butikkene så jeg sydde også en kjole til prinsessens venninne. Mønster er tegnet litt etter mange mønster jeg har liggende så jeg velger å kalle det mitt. ;) Jeg har jukset litt siden dette bare var et kostyme og laget derfor lukking med borrelås bak. Passet visst helt glimrende.




tirsdag 19. januar 2010

Julegave fra nissemor

Inspirert av bloggen til UnePune http://juneaakre.blogspot.com/ har jeg sydd mobiletui og kleenexetui til mor og svigermor som en ekstragave på julaften. I tillegg måtte jeg lage et matchende mobilsmykke. Ryktene sier at de er i bruk. :)



Julegave

Lille Prinsesse er så heldig at hun får arve klær etter sin kusine. Denne lilla vesken startet som et seleskjørt. Siden det manglet en viktig knapp var det veldig lei seg og trodde det skulle bli kastet, men den gang ei. Det var jo utmerket til en veske. Klippet av seleskjørtet i livet og sydde fronten av overdelen fast i foret slik at det ble en lomme. deretter sydde jeg fast foret i "skjørtet". Jeg hadde lyst til å bruke hele kjolen så bakstykket av overdelen ble brukt til det ved hjelp av litt skråbånd. Kjolen returnerte deretter til sin tidligere eier nyfrisert og full av scrappeting. Ryktene sier det at den 10 (snart 11) år gamle eieren ble veldig glad. :)


Vesken mens den fortsatt var en kjole

Forsiden
Baksiden
Innsiden