lørdag 1. mai 2010

Smykkesettet "lag noe som passer"

Det er ganske mange ganger man får bestillinger hvor man skal "lage noe som passer mottakeren". Når man ikke kjenner mottakeren og kun har hint å gå etter, da har man en utfordring. Kjempegøy er det når man treffer bra med både farge, størrelse og utseende. :)

Dette smykkesettet ble laget i anledning en 40-årsdag. Giver og mottaker ble fornøyde og det gleder en designer! Takk. :)




Mammas hjerte

Dette smykket ble laget til enda en snill mamma på morsdagen. Hva er bedre enn et hjerte til den beste mammaen? Laget av diverse perler og organza. Senere fikk det påklistret "kjetting" også slik at det ble enda finere. :)


Gylne farger til svigermor

Svigermor fyller år og snille mammaer som fyller år fortjener gaver som gjør dem enda finere enn de allerede er. Dette smykket er laget helt etter hennes naturlige gylne farger og passet henne veldig godt. :) Mottakeren er fornøyd og smykkesettet er rapportert sett i festlige sammenhenger..

Ønskeperler

Jeg har en snill tante som eide perler og disse perlene ønsket hun å sette i system med andre små lilla perler. Her er resultatet:


Anhenget kan tas av slik at smykket kan brukes som bare perlekjede om det er ønskelig.

Kjønnsbyttede bukser

Jeg elsker redesign! Virkelig! Jeg elsker det! Dette prosjektet hadde jeg tenkt på over tid og plutselig en dag kom ånden over meg for å få det ferdig (og det gikk selvfølgelig kjapt, så hvorfor utsetter man?) Saken er at jeg hadde to bukser liggende. Bukse A var en guttebukse som manglet festeordning i livet. Bukse B var en jentebukse i altfor stor størrelse til noen av barna. Begge bukser fikk fjernet linning og glidelås i gylfen. Endene ble sydd sammen og sømmen nederst på beina klippet av. Deretter fikk bukse A påsydd rosa ribb og bukse B påsydd turkis ribb. Dermed byttet de kjønn og begynte sitt nye lange liv i tjeneste hos Knekt og Prinsesse.

B: str 134/140 og A: str 122/128

Skjørt til å vokse i

Den samme prinsessen som liker Barbie liker også å pynte seg (selvfølgelig!) og da må man ha skjørt. Siden både Knekt og Prinsesse skulle i bursdag måtte Knekten også få gi en gave. Skjørtet er av eget møsnter. Ribbkant og turkis stoff fra Panduro. str. 122.


Barbieklær

Vi kjenner en vakker liten prinsesse som liker Barbie. I mars fylte hun 5 år og ønsket seg Barbie-klær. Siden utvalget i butikkene er sårlig bestemte Lille Prinsesse og jeg at vi skulle sy klær istedet! Jeg har gjort enklere ting...men akk, så gøy likevell. Mønster er mye eget, noe fra gamle ukeblader. Stoff er rester fra andre prosjekter. Str. bitteliten





To søte kjoler av egetdesignet mønster

Har lenge synes at kjoler og overdeler med raglandermer ("skråklippet") er så fint. I mangel av møsnter må man være kreativ selv og lage ett. Første forsøk endte i en turkis og rosa kjole med 3/4-lang erm til lillesøster. den ble litt trang i halsen så da måtte man tegne på nytt. Neste forsøk var på en kjole til en liten prinsesse på fyller 6 år. Tror og håper at den satt bedre. Mønster: eget. Stoff: Panduro og Fretex

Str. 128



Str. 116

Handlenett til svigermor

Et handlett til svigermor i anledning morsdagen. Hun bruker mye handlenett og jeg tenkte det vil være fint med et som er sydd personlig til henne. Mønster er tegnet selv slik at nettet ble stort og rommelig. Foret med mønstret bomull fra S&S og utsiden er en avlagt bukse. Under hjertet er det festet 5 knapper - en for hvert barnebarn. :)



Innside


Flere luer

Knekten trengte vinterlue og siden han har blitt så stor så må man sy noe. Turkis interlock på utsiden, fret på innsiden med sort fleece og spidermannmerket er fra en avlagt genser. Modifisert mønster fra Onion.


Første plagg med min nye merkelapp. :)
Knektens favoritt T-skjorte fra NYPD (ekte vare) måtte jo få leve litt lenger når den ble for liten til vanlig bruk. Den ble derfor kuttet opp og forvandlet til en lue slik at Knekten fortsatt kan være en del av "The Boys in Blue". ;) Foret med hvit interlock.


Bindmapper

Så kjekt. En bindmappe til å "holde styr" på bindene i vesken slik at de ikke forsvinner i det store intet. Oppskriften er hentet fra UnePune bloggen. Takk! :)



Mitt første forsøk - ikke såå inmponerende.